Фугиращите смеси - важен декоративен елемент

Новите технологии и материали в съвременното строителство се наложиха като мощен инструмент в работата на архитекти, дизайнери и строители при намирането на разнообразни решения в интериорния и екстериорен дизайн, както и за качественото изпълнение на довършителни работи.

Облицовките вече са неразделна част от почти всяко строително решение. Изискванията за естетичен външен вид, устойчивост на агресии и дълготрайност към тези строителни елементи се повишават постоянно. Важна част при полагането на декоративни облицовки е оформянето и обработването на образувалите се между отделните плочи фуги. Правилно проектираните и качествено обработени фуги са най-важния фактор за дълготрайната защита както на облицовъчното покритие, така и на строителната конструкция под него. Най-често облицовките са подложени на агресии от влага, течаща вода, цикли на замразяване-размразяване, механично натоварване, износване, промишлени газове и други замърсители. Вече не е достатъчно да бъдат изпълнени само тези условия, а се обръща особено внимание на защитата от развитието на микроорганизми вредни за здравето и на естетичния ефект на облицовките, като фугирането е основната операция, която дава завършен вид.

Фугата между плочите освен технологична функция с времето се е превърнала във важен декоративен елемент, който подчертава и завършва естетически облицовката.

В отговор на новите тенденции в строителството, МАЛ-МУК ООД предлага нови високотехнологични решения за фугиране, които освен гарантираните технически характеристики, дават възможност за богат избор на дизайнерски решения.

/product/18-fugirashchi-smesi/1685-fuga-starlike-aquamarine-c-210-5kg

Фугиращите смеси LITOCHROM  и LITOCHROM STARLIKE

са новото попълнение в богата продуктова гама  на фирмата. Разработени са специално за цветно запълване на фуги при облицовки от керамични плочи, теракота, гранитогрес, плочи от естествен камък, клинкерови плочи, бетонни плочи и стъклокерамика. Предназначени са за вътрешна и външна употреба - за фугиране на сухи, влажни и мокри помещения, тераси, балкони, басейни, резервоари с гореща или солена вода и др.

Антибактериалните качества на продукта го правят изключително подходящ за повърхности изложени на контакт с хим. вещества от вида - мандри, месокомбинати, бирени фабрики, предприятия за хранително-вкусовата промишленост и др. Продуктите са придружени със сертификат за антибактериалност. Полагането на клинкер с фуга STARLIKE е най-дълготрайното решение (вечно) за предприятията на хранително-вкусовата промишленост.

За разлика от всички видове саморазливни подове, покритията положени с гореспоменатата фуга не се протриват при интензивна експлоатация и антибактериалните им качества не се губят.

Богатата цветова гама включва пастелни и наситени цветове и няколко ефектни цветови решения.

Фугиращите смеси се предлагат в нова практична опаковка осигуряваща удобна работа, а също така сигурно и дълготрайно съхранение.

Технологията за полагане на LITOCHROM STARLIKE позволява постигане на желания ефект, както от професионалисти, така и от занаятчии и майстори любители. Достатъчно е да се спазят инструкциите за полагането им.

Благодарение на продуктите предлагани от МАЛ-МУК сега е значително по-лесно да направим заобикалящата ни среда по-здравословна и по-цветна.

Write Comment

Категории