Клинкерни плочи

Технологията за производство на клинкер се е появила много отдавна. Още древните римляни владеели тайните на формоване и изпичане на глината, до получаване на материал с изключителна здравина. В Европа клинкерът се появява през XIV век.

Клинкерните плочи са екологично чист материал, получен от подбрани глини с добро качество по пътя на екструзията, а понякога и чрез пресоване. Методът на екструдиране позволява получаване не само на облицовъчни плочки с проста и сложна геометрична форма, но и на различни облицовъчни елементи за цокли, стъпала и ъгли.

 

Това дава възможност на специалистите да реализират различни архитектурни решения, с плавно свързване на вертикални и хоризонтални плоскости. В случай на облицовка на ъгли и други криволинейни повърхности, не се налага и самоделно изрязване на части от плочи, което не е съвсем безопасно, а води и до загуба на материал. По здравина този продукт превъзхожда повечето видове естествен камък и е сред най-устойчивите материали към широк спектър от външни въздействия като механични, температурни, химични и биологични.

Клинкерите са маслоустойчиви, студоустойчиви, киселиноустойчиви, устойчиви на надрасквания, удари, атмосферни и химически действия, както и изключително издръжливи на замръзвания и огън.

Всички тези качества правят клинкера подходящ за помещения с голяма интензивност на движение, за външни вертикални планировки, индустриални предприятия за хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето и автомобилостроенето, както и за облицовка на басейни и фасади.

Предлагаме широка гама от цветове и модели.